Д-р Ангел Тонгов: Гоце Делчев е един от малкото уютни, подредени и даващи възможност за развитие на младите хора градове в България

Д-р Ангел Николов Тонгов е кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“ в община Гоце Делчев. Той е на 36 години и е от гр. Гоце Делчев. Завършил медицина в Медицински университет – Пловдив, специализация по „Педиатрия“ от Медицински университет – София. Д-р Тонгов работи от 2018 година като лекар – ординатор в Детско отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“, от 2020 година е началник на Детско отделение. В момента е заместник управител на общинската болница. Общински съветник в мандат 2019 – 2023 г. Семеен, с две дъщери. Можете да го подкрепите като гласувате с номер 1 за партия и с лична преференция 112.

Д-р Тонгов, отново сте кандидат за общински съветник. Защо приехте поканата?

Измина много тежък мандат, особено в сферата на здравеопазването. Справихме се с всички трудности успешно, което ме мотивира да се кандидатирам отново. Основният фактор, който ме подтикна към това е топлата и много ползотворна връзка между община Гоце Делчев и общинската болница, в която съм заместник управител. Надявам се на подкрепа от гласоподавателите, за да може работният процес да продължи в същото темпо и успеваемост.

Какво постигнахте в сферата на здравеопазването през изминалите четири години?

Първо, преодоляхме кризата в болницата, свързана с бившето ръководство, породена от протеста на работещите в лечебното заведение. Лично за мен това беше много труден период.

Най – голямото постижение за този мандат е справянето с Covid – кризата. С гордо вдигната глава мога да кажа, че община и болница се справихме перфектно с този световен проблем. Първи, в помощ на инфекциозно отделение се отзовахме ние, от детско, след което цялата болница. Благодаря на всички колеги, медицински сестри и доболничен персонал.

Всички виждат новия облик на базата на МБАЛ „Иван Скендеров“. Кадрово болницата е обезпечена, с изключение на няколко дефицитни специалности, но се работи в тази посока. С помощта на общината се създаде така желаната ТЕЛК комисия, която облекчава хората от четири общини и вече работи изключително активно.

Ремонтираха се няколко отделения – Рентгенологично и Вътрешно отделение, а в момента тече цялостен ремонт на детско отделение, като вече е изграден асансьорът към него. Всяко отделение разполага с модерна апаратура за лечение на пациентите. Създаде се ново приемно – консултативно звено.

Една от големите придобивки за изминалия мандат е новоразкритото отделение по инвазивна кардиология. Това е изключително важно отделение за хората от района, защото дава възможност да се окаже навременна и качествена помощ на хора с инфаркти и инсулти. До преди две години се налагаше такива пациенти да бъдат транспортирани до Благоевград. Сами разбирате колко голямо разстояние е това, още повече че времето и бързата лекарска намеса е от решаващо значение при тези животозастрашаващи състояния.

Съвсем от скоро гоцеделчевската болница е база за обучение на специализанти от всички специалности, без педиатрия и нефрология, но и това очакваме скоро. Това означава, че всеки млад лекар, който иска да придобие специалност може да го направи тук и това е едно много голямо предимство за нашата болница. Специално искам да изразя своята благодарност към Владимир Москов и общинското ръководство до момента, за предоставянето на безплатен подслон на пътуващи лекари- специалисти от други населени места, както и като цяло за огромната подкрепа, които оказват на нашата болница във всякакъв аспект..

Каква визия имате за общината за следващите четири години, ако спечелите доверието на гражданите?

Едно от важните неща, които искаме да се случи е довършване на новата сграда на болницата. Ние вече започнахме работа по тази сграда с ремонт на покрива, което се осъществява със съдействието на общината. Завършването на новата е основна част от програмата на кандидата за кмета Владимир Москов, обсъждали сме въпроса и ръководството на МБАЛ „Иван Скендеров“ има визия за това и вече сме в процес на изготвяне на проект. В програмата ни за следващите 4 години приоритетно е заложено създаването на така важната Кръвна банка. Ще кандидатстваме също за обучение на медицински сестри, степен бакалавър. Планира се изграждането на модерен паркинг на територията на поликлиниката и болницата, както и благоустрояване на зелените площи.

В навечерието на местните избори, какво послание ще отправите към съгражданите ни?

Гоце Делчев е един от малкото уютни, подредени и даващи възможност за развитие на младите хора градове в България. Обичам родния си град и призовавам да продължим заедно, подкрепяйки кандидата ни за кмет Владимир Москов. Ще съм благодарен за лична подкрепа в листата за общински съветници на БСП за България 1, преференция 112.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене