Атанас Стоянов : Сандански ще има нов Кооперативен пазар

По време на избори стана модерно да се показват картинки на проекти. Но докато някои показват само хипотези, в реалността община Сандански е с разрешение за строеж на новия Кооперативен пазар.


Едно от най-важните и посещавани места за всички жители на Сандански ще придобие съвсем нов и съвременен облик. Предвижда се цялостна реконструкция и изграждане на нова сграда – 647 м², която ще се превърне в нов и модерен на общински пазар.
Проектът е внесен за финансиране в Министерство на финансите.

Новият Кооперативен пазар включва: нова функционална сграда, 15 бр. вътрешни и външни търговски площи, 19 обособени площи за продажба на земеделски продукти, подземен паркинг, административни помещения кафе-аперитив, достъпни маршрути и пешеходни пространства за производители, търговци и клиенти, асансьор, както и специални рампи и площи за достъп на хора с увреждания, монтиране на фотоволтаична система на покривната конструкция с цел енергийната ефективност на сградата, естетични архитектурни връзки и зелени решения, оборудване на станция за зареждане на електрически автомобили.

Грижата за града и общината ни изискват устойчиви решения, с които Сандански да стане още по-добро място за всички нас, заяви още Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене