5 общини и над 50 села избират кметове днес в Пиринско

Изборната битка в няколко общински центрове и над 50 малки населени места в област Благоевград започна. Почти 120 са кандидатите, които излизат на балотажа днес.

В 5 общински центрове и 54 села в Пиринско не можаха да изберат кмет на първи тур и ще гласуват отново днес. Сериозна битка за кметския стол се очертава в петте общински центрове Белица, Гърмен, Сандански, Петрич и Кресна. Още от сега е ясно, че Белица и Кресна ще са с нови кметове, след като досегашните градоначалници или не се кандидатираха за нов мандат или не успяха да се преборят за участие в балотаж.  Интересна битка се очертава и при селските кметове, където на много места до балотаж достигнаха кандидати, набрали почти равен брой гласове.

 Гърмен

В Гърмен балотажът изглежда ще бъде много свиреп. Досегашната кметица Минка Капитанова се изправя срещу дългогодишния управник на общината Ахмед Башев.

 Сандански

В курортната община също се очаква свирепа битка на балотажа. Дългогодишният кмет Андон Тотев се изправя срещу Кирил Котевл

 Петрич

В Петрич битката започна далеч преди първи тур и ще продължи и на балотажа. Димитър Бръчков  се изправя срещу дългогодишния управник в лицето на Вельо Илиев.

 Белица

В Белица също се очертава битка на балотажа с всички възможни средства. Радослав Ревански се изправя срещу Иван Стоилов. Тук развоя на събитията след първия тур бе много интересен, защото класираният на второ място – бившият областен управител на Пиринско и настоящ депутат Муса Палев, се отказа от балотажа и по този начин на него отива Иван Стоилов.

 Кресна

Кресна е една от общините, в които със сигурност ще има нов управник. За кметския кабинет днес ще се състезават Николай Георгиев и Атанас Махлелиев.

В областния център на Пиринско – Благоевград,  балотаж ще има само в 3 села – Еленово, Церово и Българчево. Припомняме че в село Еленов един срещу друг излизат досегашния кмет Димитър Костадинов и Чанко Чанев, в Церово също досегашния управник Лефтер Едипов е на балотаж срещу Гергана Муева. Две жени си оспорват кметския стол в село Българчево. Там на балотаж са Елена Стойчева и Антоанета Николова.  

Петрич  е общината с най-много села в които ще избират кмет на втори тур – цели 17. 10 пък са селата в община Сандански, където в неделя изибрателите ще решат кой да ги управлява през следващите 4 години.   

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене