Завърши изграждането на инсталацията за отпадъци в Кюстендилско

Завърши изграждането на инсталацията за предварително третиране на неопасните отпадъци в местността Гладни рид, землището на с. Радловци, община Кюстендил. Стойността на проекта е над единайсет милиона лева и е финансиран по ОП „Околна среда 2014 – 2020“

Бенефициент по проекта е Община Кюстендил. Той е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз по процедура чрез директно предоставяне и „Комбинарана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварителна третиране на битови отпадъци“.

Основната му цел е намаляване на количеството депонирани битови отпадъци, генерирани в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно, а сред специфичните цели са осигуряване на предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци; рециклиране чрез компостиране на зелени и биоразградими отпадъци събрани разделно.

Инсталацията за предварително третиране на неопасните отпадъци е разположена на площ 1200 кв. м.

По проекта е купена и сметоизвозваща техника. Отпадните води от претоварната станция пък попадат в два подземни и два открити резервоара, от които ще се изпомпват и откарват в пречиствателна станция за отпадни води.

Лентата на обекта преряза областният управител Александър Пандурски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене