Панталей Маникатов: Загубата от Балкан (Ботевград) ни нарани, очаквам реакция в Етрополе

Помощник треньорът на Вихрен (Сандански) Панталей Маникатов даде интервю пред клубния сайт след загубата от Балкан (Ботевград) с 1:3. Маникатов отново води нашия отбор при отсъствието на старши треньора Наджи Шенсой:

-Господин Маникатов, едва ли има очаквана загуба във футбола, но защо се получи това поражение от Балкан (Ботевград)?
-Точно така… Няма очаквана загуба и едва ли има отбор, който излиза на терена с мисъл да загуби. Със сигурност не сме очаквали подобно развитие на срещата. Дори и да кажа, че Балкан (Ботевград) е традиционно труден съперник за нас, това едва ли е оправдание за загубата. Случи се и трябва много бързо да си вземем поуки.

-Какво не се получи в този мач?
-Всичко, което гостите създадоха като положения, реализираха, а ние – пропуснахме. Който е бил на мача, сам знае за какво говоря. Може би това е единственият двубой, в който ние създадохме толкова много стопроцентови ситуации за гол. Уцелихме три пъти гредата, Пехливанов излезе два пъти сам срещу вратаря на Балкан, Християн Димитров още два пъти. И докато ние създавахме положения, Балкан си вкара своите.

-Може ли да бъде винен някого за поражението?
-Това е абсолютно забранено във футбола. Целият отбор печели, целият отбор – губи. Няма персонална вина. Загубихме от грешки и момчетата са достатъчно опитни, за да разберат какво и къде са сбъркали. Не можем да виним за една загуба защитниците или вратаря, защото когато си пропуснал 7-8 положения в атака, това също е проблем.

-Разликата от Миньор стана 9 точки, това притеснително ли е?
-Вижте, нищо не е на всяка цена освен живота. Но загубата е неприятна – факт! Защото ние като треньори, футболисти, ръководство и клуб имаме цел и тя е завръщането ни в професионалния футбол. А това е грешна стъпка. Следим класирането, но за нас е важно да подредим първо нашата къща и след това да видим къде са останалите. Едно влизане във Втора лига не е самоцел – просто да влезеш. Трябва да си готов, за да играеш на това ниво. Ръководството на клуба и собственикът, както и Община Сандански, правят всичко, за да може клубът да се развива правилно и да е готов за завръщането във Втора лига. През последните години правим няколко опита, но все нещо не ни достига, но това не означава, че ще спрем да се развиваме.

-Освен това имаме и момчета, които не играят на типичните си постове заради липса на алтернативи?
-Ние треньорският щаб се опитваме да сглобим конкурентноспособен отбор, защото през лятото ни напуснаха не малко играчи. Докато съперниците позапазиха съставите си, което им дава преднина. Работим в движение с наличните футболисти и отбор. Това е нашата треньорска работа и се опитваме да извлечем максимума от потенциала, с когото разполагаме. Няма време и не е мястото да се оплакваме или съжаляваме.

-Предстои трудно гостуване на Чавдар в Етрополе в петък.
-Чавдар е добър отбор, с добър треньор и футболисти. Загубата от Балкан ни нарани, защото всички чувствахме, че паднахме незаслужено, въпреки цифровото изражение на резултата. Не омаловажавам по никакъв начин победата на гостите от Ботевград, но наистина мачът можеше да се развие по съвсем друг начин. През седмицата ще се подготвим и очаквам реакция от момчетата в Етрополе. Несъмнено ни заболя от поражението от Балкан, но във футбола понякога няма логика…

-Какво ще кажете на феновете, които със сигурност са разочаровани от поражението от Балкан?
-Да подкрепят отбора. Не персонално даден футболист или треньор, а да бъдат до нас. И да знаят, че няма футболист, който излиза на терена и иска да загуби. Разбира се, не всеки път може да се побеждава, но това не означава, че момчетата не са искали и не са дали всичко от себе си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене