Иван Геров: Бъдещето на община Гоце Делчев е свързано с инвестиция в младото поколение

Иван Тодоров Геров e кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“ в община Гоце Делчев. Той е председател на Общински съвет на БСП – гр. Гоце Делчев, на 41 години, има висше образование от Университета за национално и световно стопанство в гр. София. Женен с три деца, управител и съдружник в частна компания. Общински съветник от БСП през мандат 2015-2019 г. и мандат 2019 – 2023 г. Можете да го подкрепите като гласувате с номер 1 за партия и с лична преференция 102

 

Как оценявате изминалия мандат за община Гоце Делчев?

Отмина един изключително труден мандат, в който се сблъскахме с големи предизвикателства. Ковид-пандемията и голямата инфлация се отразиха изключително негативно на бизнеса, всички цени се повишиха драстично и всеки човек го усеща по джоба си. Това бе огромно затруднение и за местната власт в Гоце Делчев, която трябваше да намери начин да завърши при новите финансови реалности започнатите проекти. Въпреки тези трудности и изключително нестабилната политическа обстановка в страната, в община Гоце Делчев бяха направени много неща. Фактите показват, че за четирите години са привлечени допълнително над 40 милиона лева европейски средства и са реализирани повече от 40 проекта. Затова бих казал, че мандатът бе успешен и в голяма степен изпълнихме това, което бяхме обещали.

 

Какво ще направите през следващите 4 години, ако получите доверието на хората в община Гоце Делчев?

„Да продължим заедно“ е мотото, което отразява нашите възгледи и поставени цели за предстоящия мандат – те да бъдат естествено продължение на постигнатото през последните години на управление в община Гоце Делчев. Разработили сме предизборна програма за периода 2023 – 2027 година, с конкретни цели и проблеми за разрешаване във всяка сфера на живота и за всяко от населените места в общината.

През следващия мандат ще продължим инвестициите свързани с благоустройство и инфраструктура, чрез проекти за ремонт и изграждане на улици и тротоари, реконструкция на площад „Македония“ и площад „Гоце Делчев“, довършване корекциите на уязвимите места на река Делчовска и река Добротиновска, благоустрояване на междублокови пространства в трите големи жилищни комплекса в Гоце Делчев – Дунав, Юг и 12-ти конгрес, и редица други инфраструктурни проекти.

В Гоце Делчев подкрепата към бизнеса е въпрос, който винаги е бил на дневен ред. Общинската власт е силна движеща сила в икономическото развитие в региона. Тук не съществува порочна практика на делене на фирмите по политическа симпатия. Силна е подкрепата и по отношение изграждането на нови, както и реконструкция на съществуващите пътни връзки в обособените индустриални центрове. Съществен принос в подпомагане развитието на местния бизнес са усилията на общината за подкрепа на МИГ – Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово. Това дава възможност на местните фирми да увеличават производствените си капацитети, да въвеждат иновации, да провеждат обучение на персонала и др., като тези дейности вече дават своята добавена стойност.

Общинското ръководство подкрепя и подпомага по всякакъв начин инвеститорите, които развиват и създават нови дейности, водещи до икономическо развитие на местно ниво. Това е и една от предпоставките за по-добър и спокоен живот на жителите в региона. Стабилизирането и укрепването на местния бизнес, осигурява така нужната на хората стабилност. Както на национално, така и на местно ниво младите семейства търсят именно стабилност и сигурност, за да останат и да се развиват в Гоце Делчев. Силният бизнес може да осигури тази стабилност, чрез увеличение на трудовите доходи. Затова през следващите 4 години ще насочим своите усилия към привличане на инвеститори, които да предлагат чисто производство и добро заплащане.

Спокойствието и качеството на живот през свободното време е задължение на общината и до голяма степен в Гоце Делчев то е осигурено с непрекъснатото подобряване на инфраструктурата, добре поддържаните паркове и зелени площи, чистотата, качеството на здравеопазването и редица други дейности, свързани със заобикалящата ни среда.

За децата сме осигурили много добра образователна среда – почти всички детски градини и училища са напълно обновени, с модерно и функционално оборудване, което предлага прекрасни условия за най-малките жители на общината. Предстоят подобрения в още няколко детски градини и училища, които ще бъдат направени през следващите години.

 

В личен план какво смятате, че трябва да бъде основен приоритет за следващите 4 години?

Бъдещето на община Гоце Делчев е свързано с инвестиция в младото поколение. Вярвам, че нашите деца имат бъдеще тук. Но за да се развиват, както тук, така и в други региони, трябва да бъдат упорити и последователни в избраната от тях сфера. Спрямо други общини в България, регионът е икономически добре развит. Портфейлът от фирми по отношение на националност, които оперират на местно ниво, дава възможност на младите да усъвършенстват своите знания и на международните пазари. В региона имат възможност да работят, както в областта на производството и търговията, така и в сферата на услугите. Силно развитие има и в областта на туризма. От друга страна в последните години се наблюдава и постоянен темп на растеж на трудовите възнаграждения. Това развитие ще бъде подкрепяно от администрацията и в предстоящия мандат. Един от начините да подпомогнем от една страна бизнеса, а от друга младите хора, е подкрепа за откриването на нови и защитени специалности в трите гимназии, които са необходими на местния бизнес. Предвидили сме също откриване на Център за подкрепа за личностно развитие, който ще бъде свързан с кариерно ориентиране и консултиране на младите хора още в училищна възраст.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене