Изпълнени в община Петрич в мандат 2019/2023 г. – улици, водопроводи, канализации, улично осветление

Наложително е първо да подменяме водопроводите, после да полагаме нова настилка, за да имаме резултат.
✅ През 2021 година започнахме първите разговори и постъпки към АПИ, респективно държавата, за цялостен ремонт на един от възловите пътни участъци в община Петрич – пътят за селата в район Подгорие. Той не беше ремонтиран основно от годините на своето изграждане. Преди това успяхме да реконструираме около 3,3 км от него. Оставаха още близо 19 км – неотложни за ремонт.

Подгорският път свързва 8 населени места, в които живеят над 10 хиляди души. Решихме, че трябва да търсим съдействие от държавните институции, за да може да бъде ремонтиран целият път. Обърнахме се към АПИ, защото този път играе ролята на обходен резервен маршрут, осигуряващ аварийния достъп до ГКПП „Златарево“. И така успяхме да привлечем може би най-сериозната инвестиция в пътната инфраструктура.

Сега имаме напълно нов път за Подгорието с ремонтирана и прилежаща инфраструктура, водостоци, оформени канавки и мостови съоръжения. Освен този общински път през последните четири години, въпреки икономическата криза и политическа нестабилност в страната, отчитаме положени:
✅ 49 154 м2 трайни настилки – асфалт и бетон
✅ 5 970 м2 – изградени нови тротоарни площи
✅ 3 860 м – нови канализации
✅ Извършихме допълнително ремонт на улици и канализации с ПМС в 16 села на нашата община.

Разбира се, навсякъде където положихме нова пътна настилка подменихме и водопроводите, защото в нашата община те са на повече от 60 години – напълно амортизирани. В мандат 2019/2023 година изградихме:
✅ 8 884 м – нови водопроводи. Започнахме и изграждането на дългоочаквания довеждащ водопровод за селата Кърналово и Михнево, което съоръжение ще реши трайно проблемите с питейната вода в тези две села. Изградихме също и
✅ 5 нови сондажа за питейна вода в града и селата. Така имаме необходимата сигурност и резерви, за да подсигурим нормалното водоснабдяване във всички населени места.
✅ Имаме готов и довеждащ колектор в с. Кавракирово, както и изпълнен външен канализационен колектор. Там ще продължим да работим. Не на последно място започнахме изграждането на
✅ ПСОВ с. Първомай. Средствата в размер на близо 1,9 млн лева са безвъзмездна финансова помощ по договор с ПУДООС.
✅ Много усилия положихме за уличното осветление. Подменихме 7 хиляди улични лампи
Инфраструктурата – надземна и подземна ще продължи да бъде приоритет. Ще се търсят, както досега, всякакви възможности за външно финансиране, за да бъдат подменени остарелите водопроводи и да се благоустрояват пътища.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене