Сексуални намеци, ниво и още нещо! Благоевградски съветници продължиха разпрата във Фейсбук: Зл. Ризова скочи на Елезов: Кога някой ще бъде мъж?

Бизнесменът К. Ерделски я контрира: „Е, поне не са избирани под завивките“

Скандален чат заформиха сред вчерашната сесия на ОБС – Благоевград някои от общинските съветници в новия местен парламент. След като вчера на сесията се разгорещи остър дебат за заплатите им, снощи най-новата съветничка Злата Ризова, която се закле на сесията в понеделник, влезе в остър словесен двубой заради изявлението й, публикувано във Фейсбук, срещу изказване на Владимир Елезов около заплатите на съветниците. Тя го обвини в лицемерие, задавайки въпроса „Кога някой ще бъде мъж?

Изявлението на Ризова е по повод изказване на Елезов, като председател на новосформираната група „Скаптопара“, че те не повдигат искане за заплати, а не искат да се самопредлагат в комисии. Елезов каза още, че от групата ще направят предложение местните съветници да получават по 10 стотинки месечно възнаграждение. Именно това изявление ядоса чаровната съветничка, която директно се нахвърли върху Елезов.

Под изявлението й веднага се включи приятелят на Елезов, бизнесменът К. Ерделски, който заключи многозначително „Е, поне не са избирани под завивките?, Злата се ядоса и попита: Е кой е избиран под завивките? В такъв дух продължи публичния им чат във Фейсбук.

Припомняме, че на вчерашната сесия на ОБС Благоевград председателят Радослав Тасков остро разкритикува поведението на някои от съветниците, които, включени в тръжни комисии в предишния мандат се отнасяли абсолютно несериозно към ангажиментите си, та дори не си вдигали телефона. Скандалът избухна, след като някои от парламентаристите отказаха да бъдат включени в комисии, т. е не са предложили свои хора, а пък после имат претенции към възнаграждението.

Кметът Камбитов се опита да потуши страстите на вчерашната сесия., обяснявайки на практика, че опитът показва, че в предишния мандат съветници участвали в комисии са били ощетени, тъй като са получавали еднакви заплати с тези, които не са. Сесията приключи, но съветниците продължиха дебатите си и се захапаха в социалната мрежа.

Многоцветен е новият общински съвет в Благоевград, голяма част от парламентаристите са познати, тъй като за пореден път са част от минипарламента, други са съвсем нови. Множество партии и коалиции имат представителство в ОБС, така, че със сигурност ще се нагледаме на още подобни скандали и разнопосочни мнения.

П. Попов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене