Корнелия Нинова в Гоце Делчев: Гордеем се с кметове като Владимир Москов, които няколко мандати подред са осъществявали нашите идеи и програма

„Радвам се да сме заедно. Гордея се, че сте се събрали в този състав. Разбира се домакин са Гоце Делчев, но е много приятно за един ръководител да види на едно място – Петрич, Сандански, Струмяни, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча, Якоруда, Банско и Разлог събрани и обединени от общи идеи. Разбира се да признаем това качество на Владимир Москов и Валери Сарандев, че умеят да ни събират. Благодаря ви, че показвате тази екипност, която е необходима не само в дните на избори. То ни е необходимо винаги, за да бъдем по-силни. Тук сме с Атанас Зафиров, за да подкрепим Владимир Москов. Ние се гордеем с такива кметове, които няколко мандати подред са осъществявали нашите идеи и програма. Били са близо до хората и са им помагали да живеят по-добре. Благодаря и на Валери Сарандев за усилията.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на предизборна среща в Гоце Делчев и пожела на новите кандидат кметове от БСП да стигнат дълголетието на екипа от Гоце Делчев.

Десетки симпатизанти се бяха събрали на площада в Гоце Делчев, за да посрещнат лидера на БСП Корнелия Нинова и да заявят своята подкрепа за кандидатите на БСП на предстоящите местни избори. Двамата, заедно с кандидата за кмет на общината Владимир Москов положиха цветя на пометника на Гоце Делчев в центъра на града.

Пред присъстващите на срещата, Владимир Москов заяви, че неговият екип е подготвил сериозна програма за предстоящите четири години и всяко едно от нещата в нея ще бъде реализирано. „В годините до момента бяхме съсредоточили усилията си да работим в онези части на града, където живеят повече хора, защото е важно да имат нормални условия и инфраструктура. Виждате в колко голяма част от населените места в страната имат проблеми с водата, нямат канализация. При нас тези проблеми са решени. През този мандат обаче, ще насочим усилията си към асфалтиране на улици в селата и града, и към централната част на Гоце Делчев, за да дадем още по-добър облик на нашия град и селата.“, каза кандидатът за кмет Владимир Москов. Той припомни, че именно от Гоце Делчев е започнала програмата за финансиране на специализацията на млади лекари, които след това да бъдат ангажирани с работа в местната болница, и която в момента се използва като успешен модел и в други градове на страната. „Много хора реагираха скептично в началото, но днес фактите показват, че вече 16 млади лекари специалисти са започнали работа в МБАЛ „Иван Скендеров“ в резултат на тази програма, а още 12 в момента се издържат от общината за да получат своята специализация и да се присъединят към екипа на болницата“, каза още Владимир Москов.

Председателят на Общинския съвет на БСП в Гоце Делчев Иван Геров благодари на лидера на партията Корнелия Нинова, че за пореден път е тук в толкова важен момент, за да окаже своята подкрепа.

Корнелия Нинова коментира, че в момента кампанията се провежда в много динамична обстановка. „Досега не сме имали местни избори в такова време – 2 войни близо до България с всички последици от тях. Защото местната власт, а чрез нея и хората в общините ще понесат една от най-големите тежести в следващите месеци, а може би и години. Несъмнено местната власт е най-важна. Но местна власт без национална политика се прави много трудно“, допълни лидерът на социалистите.

Тя бе категорична, че БСП са останали единствената алтернатива. И се обърна към социалистите с думите: „Знам, че ви е трудно. И на нас не ни е лесно, защото те хвърлиха много срещу нас – и пари, и медии, влияние, лъжи, пропаганда. Но ви благодаря, че издържахме и вярвам, че на тези избори ще се покаже, че хората разбраха коя е партията и кои са кандидатите, които са в политиката заради себе си и собственото си благополучие.“ Корнелия Нинова направи прогноза за идваща тежка зима и заяви, че е основна отговорност на политиците да гарантират спокойствие на хората заради покачващите се цени поради новата война.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене