ВИДЕО: Между 18 млн. и 34 млн. лева ще бъдат вложени за инфраструктурни подобрения на Гоце Делчев

Това стана ясно днес на заключителната пресконференция по проект „В подкрепа на Община Гоце Делчев за следващия програмен период 2014-2020 г.”

Фирмите, спечелили обществените поръчки за архитектурните проекти на обектите, презентираха окончателните проекти пред общинската управа, заинтересованите институции и граждани.

Обхватът на дейностите по проекта включва: градска среда, културна и образователна инфраструктура.

В резултат реализирането на проекта ще бъдат благоустроени междублоковите пространства на кварталите „Юг“ и „Дунав“, реконструкция на ул. „Бяло море“ и прилежащото й междублоково пространство, реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в югозападната и западната част на града.

Обектите на образователната и културна инфраструктура обхващат: ремонт, подобрения и преоборудване на детските градини „Калинка“, „Радост“ и „Пролет“ и Домът на културата.

„Очакваме още първото тримесечие на 2016 г. да започнат дейностите по реализирането на най-големия до сега инфраструктурен проект в нашия град“, каза зам.-кметът на Гоце Делчев, Валери Сарандев.

Общата прогнозна стойност на изготвените инвестиционни проекти е 18 300 000 лв., а експертната оценка е 34 770 583 лв. Окончателната стойност ще бъде оповестена в малко-по късен етап.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене