Над 1 000 подписа са събрани срещу продажбата на сградата на детския санаториум в Сандански

Над 1 000 подписа са събрани срещу продажбата на сградата на детския санаториум. Това съобщи кандидатът за кмет Стоян Стоев. Той стартира инициативата в началото на седмицата и ангажира с проблема народните представители Любен Дилов-син и Тома Биков.

“Искахме да повдигнем темата след изборите, но народните представители подчертаха, че е ключово да действаме максимално бързо и да блокираме процесът по продажба“, обясни тогава Стоян Стоев. От тогава всеки ден хора от екипа му са на главната улица или в района на офиса на ГЕРБ-Сандански и събират подписи срещу нелогичната продажба.

“Дни след като стартирахме инициативата,  ангажираността на хората продължава да е уникална! Сигурен съм, че заедно ще спрем това престъпно разпродаване на общинско и държавно имущество” каза Стоян Стоев. Той подчерта, че само заедно с гражданите може да се спре продължаващото разпродаване на имущество в Сандански и да се положи основа за изграждане на ново бъдеще за региона.

Предстои подписката да бъде връчена в Народното събрание.

Припомняме, че на заседание на Министерски съвет, проведено на 3 май, бе взето решение за продажба на сградата на бившия Детски санаториум в град Сандански. Сградата и имотът са държавна собственост с принципал Министерството на здравеопазването и се управлява от „Специализирани болници за рехабилитация – национален комплекс“ ЕАД – София. Единствената реакция на Община Сандански тогава бе да поиска средствата от продажбата да бъдат реинвестирани в Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене