Стоян Стоев пред БТВ: Ще работим по различен начин – за развитието на Сандански

Историята на общината ни през последните години е поредица от пропуснати възможности. Това каза кандидатът за кмет Стоян Стоев в ефира на предаването „Лице в лице“ по БТВ. По думите му най-краткият отговор защо се кандидатира за кмет е – „Сандански може повече“.

„С екипа ми направихме анализ на състоянието на ВиК мрежата. Оказва се, че ако направим ремонт на 3 улици, ще решим 30% от проблемите“, каза Стоян Стоев. Той подчерта, че се съмнява, че подобен анализ е правен от общината и това е един от големите проблеми. „Липсва визия и всичко се прави на парче. Това е най-важното, което трябва да променим“, допълни кандидатът за кмет.

„Един конкретен пример – главната улица в Сандански се нуждае от ремонт, но подземната инфраструктура е изключително стара. Ако нямаме финансиране за ремонта на това, което е под земята, е безсмислено да правим ремонт на асфалта на повърхността“, каза още Стоян Стоев. В отговор на коментара на Цветанка Ризова, че има и такива практики, кандидатът на ГЕРБ обясни, че точно срещу този модел се бори. „Искаме да работим по различен начин и да покажем, че може да се управлява по различен начин“, подчерта Стоев.

Сред основните приоритети пред себе си той посочи доходите на хората и привличането на повече инвестиции. „Инвестициите са изключително важни, но когато видим как изглежда инфраструктурата в нашите действащи индустриални зони, ще бъде трудно да убедите който и да е инвеститор да дойде тук“, каза Стоян Стоев и обясни, че причината за това е нехайството на Общината. Представихме управленската ни програма – тя е изключително конкретна. В нея няма много приказки и празни обещания. Има конкретни ангажименти, изградени на детайлни анализи“, посочи кандидатът за кмет.

Сред проектите, които трябва да стартират в кратки срокове, той посочи изграждането на закрит плувен басейн, подобряване на ВиК мрежата и повече места за паркиране. „Сандански обаче не е само градът, а всички населени места в общината. Селата ни са живи и имат своите проблеми – в много случаи те не са и толкова трудни за решаване. Трябва да има воля и желание за работа“, обобщи Стоев.

Той представи и себе си като човек с 20 години стаж в български и чуждестранни компании, семеен с две деца, който е роден и живее със семейството си в община Сандански. „Хората са лъгани много, зная го. Трудно е да се спечели доверието им, затова искаме да покажем визията ни и с много разговори“, каза Стоян Стоев в заключение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене