Община Благоевград продължава да стимулира раждаемостта! 65 семейства получиха помощ за новородени в размер на 71 200 лв., 24 000 лв. бяха преведени на двойки с репродуктивни проблеми

Община Благоевград изплати 71 200 лева еднократна помощ за новородени деца. Средствата бяха преведени по сметките на 65 семейства, отговарящи на условията.
Съгласно утвърдената Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца, сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.

За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева.
За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева.
При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.
Това е четвъртият транш, извършен от администрацията за настоящата година.

Община Благоевград изплати 24 000 лв. на шест семейства с репродуктивни проблеми.
На всяка кандидат двойка бяха преведени по 4000 лева за инвитро процедури.
Одобрените заявители отговарят на условията, записани в „Правилника за финансиране на процедури „Инвитро“ на семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Благоевград“.
Това е поредната стъпка, с която Община Благоевград продължава да насърчава раждаемостта

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене