Съдът в Дупница призна подсъдими служители на МВР за виновни за нанасяне на телесна повреда на задържан

Районният съд в Дупница призна двама служители на Районното управление на МВР в Дупница, от участъка в гр. Бобошево, за виновни в нанасяне на телесна повреда на задържан мъж, при изпълнение на службата им. Това съобщиха от съда в Кюстендил.

За виновен е признат С. П., за нанасяне на средна телесна повреда, за което му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от три години. Съдът осъжда подсъдимия С. П. да заплати на пострадалия С. Б. сумата от осем хиляди лв., представляваща обезщетение за неимуществени вреди, изразили се в претърпени болки, в резултат на престъплението, а искът за разликата до 125 хил. лева отхвърля като неоснователен.

Съдът признава за виновен и В. С. – за нанасяне на лека телесна повреда, освобождава го от наказателна отговорност и му налага административно наказание глоба в размер на две хиляди лева. В. С. е осъден да заплати на пострадалия С. Б. сумата от две хиляди лв. – обезщетение за неимуществени вреди, изразили се в претърпени болки в резултат на престъплението. Искът за разликата до 75 хил. лв. е отхвърлен като неоснователен.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Инцидентът е от 2018 г., в гр. Бобошево, казаха за БТА от съда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене