В Кюстендил не се разбраха за съставите на секционните комисии

Представителите на политическите партии в Кюстендил не се разбраха за съставите на секционните избирателни комисии. В залата на общинска администрация се проведоха консултации, на които трябваше да се разпределят квотите на партиите – председатели, зам.-председатели, секретари и членове. Консултациите завършиха без съгласие и съставите ще бъдат определени от Общинската избирателна комисия в Кюстендил.

„Не постигнахме съгласие относно разпределението. Всички, с изключение на „Продължаваме промяната“ бяхме съгласни. Сега ОИК трябва да разпределени местата“, каза представителят на ГЕРБ Михаела Крумова. По думите й претенциите са били свързани с броя на членовете в някои от секциите. Нямало е конкретно предложение за извършване на исканата промяна.

„Проблемът беше от колегите от „Продължаваме промяната“. Те имаха съображения за минимум 19 секции. Това доведе автоматично до провал на консултациите“, каза представителят на БСП Йордан Тодоров.

Съгласно решение на Общинската избирателна комисия в Кюстендил са определени 59 избирателни секции в състав от 9 членове и 54 избирателни секции в състав от 7 членове – общ брой членове на СИК: 909.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене