Народният представител Цвета Рангелова е кандидатът на ПП „Възраждане“ за кмет на Благоевград

Народният представител в 49-то Народно събрание Цвета Рангелова е кандидатът за кмет на Благоевград, издигнат от политическа партия (ПП) „Възраждане“. Кандидатурата обяви заместник-председателят на партията Цончо Ганев на пресконференция днес в Националния пресклуб на БТА в Благоевград.

По думите на Ганев Цвета Рангелова е професионалист в своята област като адвокат, но и човек, който е работил в местния общински съвет и има знания, опит и програма. Ние ще направим всичко възможно през настоящата кампания да спечелим доверието на хората, да достигнем до конкретни политики и да предложим конкретни решения, каза още заместник-председателят на „Възраждане“.

Програмата на Цвета Рангелова включва приоритети, сред които повече обществени допитвания, което, по нейните думи не е задължително да се случва само под формата на референдуми, но и с по-широк обществен дебат по различни теми. Приоритетите включват и мерки за подобряване сигурността и защитата в общината с ефективно ползване на видеонаблюдението и неговото разширяване; изграждане на съвременна и достъпна градска среда; балансирано развитие на кварталите на Благоевград и околните села. Мерки са предвидени за младите семейства, сред които е осигуряване на средства за закупуване на училищни униформи за учениците в общината. Кандидатът за кмет на Благоевград включва в програмата си и мерки за ангажиране на млади хора в общината както и за преодоляване на проблема с дефицита на медицински специалисти в областната болница.

В общината липсва квалифицирана работна ръка, а за да се преодолее този недостиг, се предвиждат срещи между училища и университети в Благоевград с представители на бизнеса, посочи още Цвета Рангелова. Предвижда се решаване на инфраструктурни проблеми не само в града, но и в околните населени места.

Цвета Рангелова е и водач на листата за общински съветници на „Възраждане“ в община Благоевград.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене