12 двойки с репродуктивни проблеми кандидатстват за помощ от общината в Дупница

Общо 12 са подадените заявления от семейства и двойки с репродуктивни проблеми, за финансиране от Община Дупница в 12-ата кампания на общинската администрация, съобщиха от пресцентъра ѝ.

Срокът за подаване на документите изтече. Ще чакаме до края на седмицата, за да видим дали има и други заявления, изпратени чрез куриер. От следващата седмица ще започне работа и комисията към Общинския съвет в Дупница, която е ангажирана с проверката им, казаха от общинския пресцентър. Кампанията започна този юни.

Съгласно решението на Общинския съвет всяка кандидатстваща двойка може да получи по две хиляди лева за ин витро процедури. Общата сума заложена в бюджета за тази година е 30 хил. лева.

Проверката на документите се извършва при строга конфиденциалност на кандидатите. Утвърдените за финансиране се гласуват от Общински съвет по предложение на избраната специална комисия като имената се пазят в тайна.

До края на годината се очакват бебета от три двойки, финансирани от миналата година. Бебетата може да са и повече, защото нямаме информация от всички, казаха още от общината.

Кампанията на Община Дупница за финансиране за ин витро процедури започна в началото на 2012 година и беше една от първите в страната. Оттогава с финансовата помощ на общинската администрация са родени около 50 бебета.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене