Награди за участниците в теста за общински стипендии в Кюстендил

В Кюстендил бяха наградени спечелилите ученици от теста за общински стипендии. Награждаването се проведе в залата на Възрожденското училище. Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов връчи паричните суми на присъстващите.

През тази година участието си в теста за общински са заявили 92 ученици, от които са се явили 84.

В първа възрастова група ( 8-9 клас), на първо място с 35 точки, са се класирали трима ученици. В тази възрастова група на второ място са класирани шестима ученици (34 точки),а на трето – 13. Във втората възрастова група (10-11 клас), максимален брой точки – 36, са получили двама ученици, четирима са на второ място, с 35 точки, а други осем ученици – на трето място, с 34 точки. Финансовият стимул за учениците, спечелили първа награда, е в размер на 500 лв. Класираните на второ място получиха по 350 лв., а тези, класирани на трето – по 250 лв. 17 ученици получиха поощрителни награди от по 50 лв.

„Благодаря ви, че участвахте в теста. Надявам се, че е било едно приятно преживяване. Стараем се да видим, извън мащабите на училищния двор, как пренасяте реалните ситуации в живота. Признателни сме, че има решения, от които и ние може да се учим“, каза кметът Петър Паунов.

Той допълни, че е горд с учениците и инициативата ще продължи и в бъдеще.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене