Студенти от ЮЗУ „Н. Рилски“ на изнесен семинар в Гърция

_thumb (1)Студенти от първи до четвърти курс от специалностите „Културология“, „Култура и медии“ и „Култура и културен туризъм“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ заедно с докторанти, преподаватели и деканът на факултета по изкуства проф. Йордан Гошев бяха на двудневен изнесен научен семинар в Гърция. Този изнесен семинар се превърна в традиционен за тези специалности, но за първи път се провежда извън пределите на България.

По време на семинара се разгледаха забележителности от Пела – столица на Древна Македония по времето на Филип II и Александър Велики; Солун, където студентите разгледаха Археологическия музей в града и най-голямата православна църква в Солун -„Св. Димитър“, като имаха и свободно време за обиколка на града. През втория ден в програмата на семинара бяха включени Аргилос, Амфиполи и Серес. При престоя си в град Серес представителите на ЮЗУ „Неофит Рилски“ направиха работна среща и с Ректора на университета в Серес.

По време на семинара студентите от 3 и 4 курс на специалностите „Културология“ и „Култура и медии“ бяха подготвили различни доклади, свързани с южната ни съседка, както и различни интерактивни игри, свързани отново с Гърция – нейните забележителности, култура и т. н. За тази своя дейност студентите получиха сертификати. Освен това след като се прибраха от съседна Гърция, студентите ще имат възможност да участват в фотоконкурс с направените от тях снимки по време на семинара, като най-добрите от тях ще бъдат поставени на изложба.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене