Константин Пашкулев с нова книга с мемоари за Емил Димитров и Лили Иванова

„Неизказаното за Емил и Лили“ е най-новата книга на писателя Константин Пашкулев от гр. Гоце Делчев. Книгата представлява мемоари, избрани моменти от дългогодишното приятелство на автора с двете звезди на българската естрадна музика. По този повод се срещнахме за блиц-интервю за читателите на Топ Преса и почитателите на твореца.

Не можеш без Емил, трудно ли ти е без него, може би заради това постоянно пееш песните му?

-Да. И цяла България не може без него. Това е най-великият, защото беше не само певец, той беше и композитор и много от текстовете си ги написа сам.
Имаш много спомени за Емил и Лили, как успя за отсееш какво да влезе в тази мемоарна книга?
-Няма да забравя неговите гостувания тук, на които аз бях организатор, то не беше „Панорамата“, „Орбел“, нощния бар…В къщи винаги съм го посрещал, винаги сме пили водка, той си беше голям любител на чашката.

Какво може да се намери в новата книга? Виждам, че си подбрал и снимки от личния си албум…?

-Книгата е много интересна, в нея и за пиянските истории с Емил, щото той въобще не ги криеше и въобще не му пукаше от това да се напива, но винаги се е държал достойно. За разлика от Лили Иванова, която не пие, но винаги се е държала недостойно, надменно към публиката и към всички почитатели, тя беше пренебрежителна към феновете.

Защо направи сравнение между двамата?

-Защото просто тя е такава. Как да не ги сравнявам като те са иконите на българската поп музика. Най-великата икона- Емил, си отиде ,той почина на 30 април 2005 г. Тя е още жива и здрава, скача, но вече няма този глас и просто се излага. Последното й изпълнение, което има в ю туб, на „Камино“ е една жалка пародия. Никога един човек, който държи на себе се и има уважение към таланта си, който според мен вече е бивш, не би си позволил да направи такова нещо.

Имаш много твои клипове с песни на Емил, а имаш ли и на песни на Лили?

-Да, имам и на Лили Иванова, много хубав запис, има в ю туб клип, който най-големият ми приятел Ангел в Мосомище намери една стара къща и там снимахме песента „У дома“, която просто е …жестока песен на Дамян Дамянов и Тончо Русев. Страхотна песен.

Емил с какво остава в сърцето ти-като любовник, певец, приятел…

-Само като приятел. И талант. Той казваше: „Коце, като умра искам да ми пееш песните“. Искаше да напише една песен по мой текст , но получи инсулт, което го парализира.

Ти чувстваш ли как остаряваш, чрез песните и книгите сякаш завещаваш публично всичко, което си преживял?

-Не,не,не!Не мисля, че остарявам. Остарявам физически , но духом се чувствам много млад, но носталгията към хубавото творчество винаги ще ме връща към Емил, защото неговото творчество е неостаряващо.

И книгата може да се закупи само от теб?

-Да, всеки може да ме намери във фейсбук, да си поръча и ще я получи.
А на читателите на Топ Преса желая много успехи!

Снимка: Константин Пашкулев на Алеята на славата в Мюнхем, до ръцете на Елтън Джон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене