МАЛКИТЕ БИАТЛОНИСТИ НА БАНСКО СЕ ЗАВЪРНАХА С МЕДАЛИ ОТ КУПА „РОСТЕР“

През изминалия уикенд се проведоха първите стартове от състезателния календар по летен биатлон за Купа „Ростер“ в град Чепеларе, в които участие взеха над 100 момичета и момчета от всички родни клубове в страната.
Клуб по биатлон „Банско 2019“ се представи блестящо, като не пропусна да „уцели“ челната тройка и в двете състезателни дисциплини – „Спринт“ и „Индивидуално“.
Още с първите стартове биатлонистите на Банско направиха заявка за един шампионски сезон.
В спринта при момичетата, отборът на Банско превзе челните пет места, като златото спечели Симона Денинска, сребърен медал за Валентина Дурчова и бронзов медал за Лъчезара Попдимитрова. Веднага след тях на престижното четвърто място се класира Божидара Дурчова, а Никол Габерова завоюва петото място.

При по-големите момчета в същата дисциплина Георги Котирков се класира на второ място окичвайки се със сребърен медал.
В по-малката възрастова група Иван Котирков се класира на трето място, а за пето място се пребори Димитър Керанджиев.
Не по-малко усилена беше надпреварата в индивидуалния старт, където момичетата на Банско отново окупираха челните позиции.

На първо място се класира Валентина Дурчова, Лъчезара Попдимитровава я последва на почетната стълбичка спечелвайки третото място. Четвърта се нареди победителката от първия старт – Симона Денинска, а на престижното пето място се класира Никол Габерова.
Георги Котирков не достигна до медалите в индивидуалния старт, но показа изключителен хъс за победа заемайки четвърто място. Индивидуалният старт донесе голям успех на по-малките момчета, където Иван Котирков спечели първото място и се окичи със златен медал.

Спортните емоции в Чепеларе бяха споделени и от част от големите национални величия в биатлона, сред които: Ирина Никулчина – бронзова медалистка от Олимпиадата през 2002г. и настоящ треньор на отбора на Банско, Радка Попова –
европейска шампионка и Екатерина Дафовска – олимпийска шампионка по биатлон в Нагано през 1998 г. и настоящ председател на отбора по биатлон на Чепеларе.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене