Решават дългогодишни проблеми на инфраструктурата в община Струмяни

Въпреки закъснелия бюджет, който беше приет от държавата тази година, Община Струмяни ще разчита на по-голяма финансова рамка, което ще позволи да решим дългогодишни проблеми с инфраструктурата във всички населени места. Имаме допълнително завишени средства за издръжка, а субсидията от Министерството на финансите за лимитни капиталови разходи е близо 1,5 млн.лв. Това заяви кметът на Община Струмяни Емил Илиев в ефира на Радио Благоевград.

Той подчерта, че за последните години са реализирани и проекти за над 14 млн. лв., всеки един от които е с изключителна важност за общината.

„Едва ли в областта има друга малка община, която да е реализирала толкова много социални проекти, колкото нашата. Инфраструктурата, разбира се, е изключително важна за всяко населено място. Но грижата за хората е основната ни цел“, увери Илиев.

„През изминалите 4 години се гордеем, че по ОП „Региони в растеж“ изградихме модерен социален комплекс. Закрихме Дома в село Раздол и на негово място направихме модерен социален комплекс, в който потребителите живеят в условия, близки до семейния тип“, коментира управникът. Той припомни и ролята на услугите, осигурявани от модерния социален център в Микрево, дневния център в Струмяни, както и изградените преди две години защитени жилища.

Емил Илиев коментира и тежкия проблем с водната инфраструктура в общината, като припомни отговорността на държавата за подмяна на подземната инфраструктура.

„Продължаваме с подмяната на ВиК мрежата, според нашите възможности – в Илинденци, Микрево, Драката…Седем улици сме подменили с нови водопроводи, следва завършване на асфалтовата настилка. В този сектор колкото и бавно да се случват нещата, не спираме да работим“, увери Илиев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене