Синът на шефа на „Паркинги и гаражи“ В. Атанасов – Венцислав, оглави новото общинско дружество „Благоевградинвест“

Служителят с 5 г. стаж в администрацията на Благоевград Венцислав Атанасов оглави новоучреденото вчера общинско дружество „Благоевградинвест“, което ще осъществява строителен надзор, технически и инвеститорски контрол.

„Тази работа в голяма част и в момента на практика се върши от служители на общината, така че с обособяването на новото дружество ще облекчим бюджета на администрацията, тъй като част от хората ще отидат във фирмата“, обясни кметът Атанас Камбитов. „Чрез новото дружество ще се съкратят значително сроковете за обявяване и възлагане на обществени поръчки, но най-важното е, че то ще генерира сериозни приходи“, допълни кметът.

Единственият протест по време на обсъждането бе на адвокат Албина Анева, тя настоя гласуването за учредяване на фирмата и за назначаване на управителя й да се разделят. Причината за искането й бе, че за шефската позиция бе посочено името на Венцислав Атанасов, който е син на шефа на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов. „Не познавам В. Атанасов, но разбрах, че баща му е шефът на „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов, и не искам като съветник да участвам в схема „Мама, татко и аз“, мотивира протеста си Анева.

5

„Няма „семеен кръг“, опъна се кметът Камбитов. „Венци е в същия ресор и всеки ден е „на терен“, наясно е с нещата. Синът не е виновен, че баща му оглавява друга общинска фирма“, допълни той, а председателят на ОбС Р. Тасков поясни, че няма конфликт на интереси по действащите закони.

37 гласа „за“ осигуриха шефското място на Венцислав Атанасов начело на новата общинска фирма „Благоевградинвест“.

На редовната си февруарска сесия мастният парламент прие на второ четене изменение на Наредбата за определяне на местните такси и цени на услуги на територията на общината, което касае цените в новия спортен комплекс в кв. „Еленово“. Окончателно бяха утвърдени таксите от 5 лв. за ползване на басейна за 1 час от възрастни, 3 лв. за студенти, ученици и хора с увреждания, и 2 лв. за деца до 7 г.

35 лв. е наемът на час на минифутболното игрище без осветление от възрастни, а 40 лв. с осветление. За същото деца, ученици, студенти и инвалиди ще плащат с 10 лв. по-малко.

Тенис кортовете ще се ползват срещу такси от 6 лв. за възрастен без осветление и 10 лв. с осветление, за децата и студентите цената е съответно 4 и 6 лв.

Паркинг таксата е левче на час, но с безплатен реверанс за първите 30 минути, което дава спокойствие на родителите да преоблекат децата си преди и след тренировки.

Единодушно общинските съветници гласуваха по програмата ин витро с 200 000 лв. от бюджета на Благоевград да се финасират процедурите на 50 семейства.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене