Благоевград изпрати 114 военни, сред които 7 дами, на мисия в Косово

Tържествен ритуал по изпращане на военнослужещи в Косово и Босна и Херцеговина се състоя на площад „Македония” в Благоевград.

114 български военнослужещи, сред които 7 дами, заминаха на участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово и във военна операция на ЕС в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“.

Приемащ строя бе командирът на Трето бригадно командване полковник Митко Балтов.

Гости на ритуала бяха заместник-началникът на отбраната ген. майор Михаил Попов, командирът на съвместното командване на силите ген. Валери Цолов, командирът на Сухопътните войски ген. майор Деян Дешков.

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов подари икона на заминаващите и им пожела на добър час. Ген. майор Михаил Попов също им подари икона на Свети Георги от името на министъра на отбраната.

В своето слово командирът на Трето бригадно командване полковник Митко Балтов изказа своята увереност, че през напрегнатите дни и нощи на работа под българския национален флаг военнослужещите успешно и съвестно ще изпълняват възложените им задачи.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим извърши молебен и поръси за здраве военнослужещите.

С преминаването в тържествен марш на представителните роти от военно формирование 26 400 – Благоевград, завърши тържественият ритуал по изпращане на военнослужещите.

На ритуала присъстваха и близките и семействата на заминаващите военнослужещи, които им пожелаха да се завърнат живи и здрави.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене