Община Дупница внесе проект за подобряване на туристическата инфраструктура по програмата за трансгранично сътрудничество със Сърбия

Общината в Дупница внесе проект за подобряване на туристическата инфраструктура, съобщиха от общинския пресцентър. Проектът е изготвен в партньорство с Община Прешево и е внесен по програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия 2021-2027.

Акцентът в него е върху туризма, а дейностите, които са заложени в концепцията на Община Дупница, са в пет основни направления. Предвижда се реконструкция на туристическата инфраструктура около Исторически музей и Часовниковата кула, както и подстъпите към тях и Градската градина. Заложена е реконструкция около галерия „Джамията“, „Околийската къща“ и Културния институт, казаха от общината.

Обособена е площ в парк „Рила“, където да бъде създаден въжен парк с много атракции. Предвижда се доставка на мобилна сцена, която да бъде използвана за организирането на фестивали в града и селата. Така ще отпадне необходимостта такива сцени да бъдат наемани, коментираха пред БТА от общината.

Двете общини по проекта ще бъдат рекламирани, ще бъдат проучени най-добрите практики за семеен туризъм и представяне на културното наследство. Проектният бюджет за всички дейности е в размер на 500 000 евро.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене