Кметът на Кюстендил опроверга информация за паднала мазилка от козирката на наскоро реновирания спортен комплекс „Осогово“

Кметът на Кюстендил опроверга информация, тиражирана в местните медии, за паднала мазилка от козирката на наскоро реновирания спортен комплекс „Осогово“ в града. На пресконференция в общината информация за случая предоставиха представителите на фирмите-изпълнител и подизпълнител на ремонта, както и на общинската администрация.

Информацията за опасността след извършения ремонт беше публикувана в социалните мрежи, имаше и официално писмо до част от тях от заместник-областния управител Кристиян Иванчов, който информираше, че ще потърси отговорност от компетентните институции.

Според фирмите, извършвали ремонта, мазилка не е падала, а след като е била забелязана пукнатина, строителните екипи са започнали подмяна на мазилката с цел недопускането на инциденти. Информацията, че мазилката е паднала категорично не отговоря на истината, заявиха организаторите на пресконференцията.

Според шефа на фирмата-изпълнител „Рила“ Сашо Малинов причината за напукването на новата изолация е станало използването на топлоизолация при построяването на сградата. Необходими са били по-дълги дюбели, които да захванат и изолацията отдолу, поясниха строителите. Те ще извършат новия ремонт за собствена сметка, защото обектът все още е в гаранционен срок.

От инженерния отдел на общината поясниха, че по време на ремонта са били направени общо девет хиляди квадратни метра изолация на спортния комплекс, дефект има само на козирката, където ще бъдат подменени общо 20 кв. м. Целият комплекс, който е с обща разгърната площ от 11 хил. кв. м., беше ремонтиран в рамките на една година, а стойността на ремонта е за близо три милиона лева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене