„Спортувай активно, живей здравословно“ – проект на Баскетболен клуб „Вихрен“

Днес в Спортната зала на град Сандански бе представен спечеленият от Баскетболен клуб „Вихрен“ проект „Спортувай активно, живей здравословно“, който се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта чрез Национална програма за младежки дейности -,, Равен достъп до младежки дейности за млади хора от малки населени места‘‘.

В рамките на проекта е предвидено изпълнението на следните дейности:
* Обучение на младежи по баскетбол в 3 възрастови групи 15 – 19 г., 20 – 24 г. и 25 – 29 г.;
* Организиране и провеждане на работилница за „Емоционална интелигентност“;
* Организиране и провеждане на изнесено обучение, с цел насърчаване на неформалното обучение за разширяване на знанията на младите хора за здравословния начин на живот, спорта и борба с вредните навици.

Специфичните цели на проекта са обучение на младежите от град Сандански, в областта на баскетбола и ангажирането им в спортни дейности, с цел изграждане на трайни навици за здравословен начин на живот чрез здравословно хранене, физическа активност и спорт, организиране на обучения с цел превенция на проблеми, свързани с психичното здраве и подобряване на емоционалното състояние на младежите.
Официални гости на събитието бяха кметът на община Сандански – Атанас Стоянов и народният представител – Георги Георгиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене