Детски футболен турнир „Пирин къп Сандански“ ще събере отбори от шест държава през февруари в Сандански

Традиционният детски футболен турнир „Пирин къп Сандански“ ще събере отбори от шест държави през целия месец февруари в Сандански, а така затвърждава тенденцията да показва талантите oт водещи школи на Балканите в най-популярната игра при най-малките. Турнирът е под егидата на кмета на общината Атанас Стоянов и това е деветото му издание. Възрастовата граница е от набор 2009 до 2016, а участниците са от България, Република Северна Македония, Сърбия, Хърватия, Молдова и Гърция, това каза за БТА организаторът на турнира Йордан Тушев.

Турнирът е разделен на четири етапа и е в календара на Българският Футболен Съюз. Първият етап е от 1 до 5 февруари, вторият – от 7 до 11 февруари, третият – от 14 до 17 февруари, а четвъртият – от 28 февруари до 3 март, като всички те са в различни възрастови групи. Тази година в него са се включили 224 отбора. Тушев посочи, че с всяка година интереса се повишава с поне 20 нови отбора. Отборите използват спортното събитие като подготвителен период, за да могат да влязат в първенствата подготвени физически и игрово, допълни той.

Както и в предишни години, футболните срещи ще се играят на изкуствения стадион в Сандански, част от тях в Струмяни и в Дамяница, а някои от мачовете ще бъдат на новоизградена спортна база в санданското село Вълково.

Организаторът разказа още, че в последния момент са решили да възобновят и турнир по женски футбол. Преди време са организирали такива, но последните години е имало прекъсване. Женският турнир ще бъде в дните между 27 и 31 януари, като в него ще участват момичета до 13 години и до 17 години. Тушев каза, че го подновяват и не надяват да се превърне в ежегоден.

През януари Сандански беше домакин и на два турнира по минифутбол, организирани от Българската асоциация Мини Футбол.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене