Ръст в бюджета на Община Кюстендил

Над 90 милиона лева е прогнозната рамка на бюджета на община Кюстендил за 2023 година. Това е с около 24 милиона лева повече от началния бюджет за предходната 2022 година.

Предвиденият ръст в размера на бюджета на общината е 37,6 процента. Най-голям дял в това увеличение се дължи на ръста в субсидиите и трансферите от държавния бюджет – 11,3 милиона лева (26,5 процента), ръст на преходния остатък с 8,4 милиона лева и на прогнозата за данъчните приходи с 3 милиона лева.

Данните са от проектобюджета на общината, който е публикуван на сайта на общинската администрация. Публичното му обсъждане ще се проведе на 11 август (петък) от 12:00 часа в Заседателната зала на общинската администрация в Кюстендил. Заложените собствени приходи – данъчни и неданъчни, в бюджета са в размер на 18 милиона лв., преходният остатък е 16 милиона лева.

Традиционно в разходната част най-много средства се отделят за функция „Образование“ – над 32 милиона лева. За благоустрояване, комунално стопанство, поддържане на чистотата и екология са заложени 20 милиона лева. По около 11 млн. лева се насочват към социалните услуги, културата, спорта и младежките дейности.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене