Съдът в Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ на обвиняем за грабеж, закана за убийство и лека телесна повреда, в условията домашно насилие

Районният съд в Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година по отношение на 49-годишен мъж от Дупница, който се призна за виновен за грабеж, закани за убийство и нанасяне на лека телесна повреда, в условията на домашно насилие. Съдът одобри споразумението, постигнато между Районната прокуратура и защитата, съобщиха от съда.

Б. Б. се е признал за виновен в това, че на 17 юни, в град Дупница, на спирка на градския транспорт е отнел мобилен телефон, кожено дамско портмоне, документи и пари от жена, с която е бил във фактическо съпружеско съжителство. Мъжът е употребил сила – нанесъл е юмруци и ритници по цялото тяло на пострадалата, с което й е причинил контузия на главата и шията, охлузвания по кожата на гърба, кръвонасядания.

Подсъдимият се е признал за виновен и в това, че се е заканил с убийство на пострадалата и двете ѝ дъщери, както и че ѝ е причинил лека телесна повреда, като същата е извършена в условията на проявено, в друг период домашно насилие. Мъжът е бил във фактическо съпружеско съжителство за период от седем години с пострадалата, което е приключило през есента на 2022 г., уточниха от съда.

Мъжът остава в ареста до привеждане в изпълнение на наложеното му ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година.

По случая е образувано и гражданско дело по Закона за домашно насилие, след подадена жалба от страна на потърпевшата в началото на юни, казаха за БТА от съда. Мъжът е осъждан, уточниха от прокуратурата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене