Коритарова инспектира строежа на парк в Крупник и на стадион в Полена

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова ще посети Симитли днес. По време на визитата си министър Коритарова ще има среща с кметовете на Симитли, Разлог и Банско – Апостол Апостолов, Красимир Герчев и Стойчо Баненски. Те ще разговарят за връзката между общинска и централна власт.

Тя ще направи инспекция на два обекта в община Симитли, които вече се изпълняват с финансиране от инвестиционната програма за общински проекти, финансирани от националния бюджет по решение на 49-ото Народно събрание. Това са благоустрояването на парк в село Крупник и реконструкцията на спортно игрище в село Полена.

Съвременен парк за отдих на възрастните и игри на децата ще има село Крупник. Ще бъдат изградени нови алеи, които ще обединят отделните зони в парка, ще се ремонтират зелените площи и ще се създадат различни открити и закрити пространства. По проект е заложено да се осигури достъпна среда за хората в неравностойно положение и майки с колички. Ще има и модерна и безопасна площадка за детска игра.

Започна и изграждането на футболно игрище в село Полена. Стадионът ще се ползва не само от футболистите на ФК „Ветрен“, но и от всички жители на населеното място. Теренът ще е с площ от над 4 декара, ще се изградят 185 седящи места, както и съблекални за отборите и съдиите. Ще се монтира LED осветление, ще има и 4 тоалетни. Покритието на стадиона ще е с изкуствена трева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене