Паркът за мечки в Белица приюти временно спасеното мече, пращат го в Гърция

ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица поема временно грижата за малкото мече, спасено през изминалия уикенд. В единственото защитено място в България, което осигурява шанс за нов живот на спасени мечки, екипът ни в момента осигурява подходящите грижи и храна на мечето, което е и под постоянно медицинско наблюдение.
“Животното е доста стресирано и плаче през по-голямата част от времето, но се храни без проблеми и няма външни наранявания, споделя Калина Вълчинкова, главен гледач в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица.

Спасеното мече е доста дребно, но екипът ни ще положи всички усилия то да се развива добре, след което да бъде преместено в специализирания център за рехабилитация на кафяви мечки „Арктурос“ в Гърция, откъдето вече изразиха готовност да се погрижат за него. Това е необходимо, за да може то да укрепне и да придобие умения за оцеляване в дивата природа.

Спасяването се осъществи съвместно между ЧЕТИРИ ЛАПИ, WWF България, служители на Регионална дирекция по горите – София и Държавно горско стопанство Ихтиман към Югозападното държавно предприятие. Ще продължим да ви държим в течение за развитието на вълнуващата история на малкото мече.

А междувременно, споделете ни в коментар, какво име бихте му дали?
Още подробности по темата ще откриете тук:
🐾 https://bit.ly/fpbg-spaseno-meche

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене