В Кюстендил глобява за напояване и миене на коли с питейна вода

Заради намаляването на дебита на водоизточниците на територията на община Кюстендил вече е в сила заповед, издадена от кмета Петър Паунов, с която се забранява ползването на вода извън питейно-битовите потребности на населението, предаде репортер на „Фокус“. Заповедта е на база действащата наредба за обществения ред.

Водата от чешмите не трябва да се ползва за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици и на моторни превозни средства, както и други подобни дейности.

При необходимост в селищата с недостиг на питейна вода може да се въвежда режим на подаването й, като графикът трябва да бъде разяснен на жителите на населените места.

Нарушителите на заповедта ще бъдат санкционирани съгласно разпоредбите на цитираната наредба. В нея е записано, че за физическите лица се наказват с глоба в размер до 5 000 лв. При повторно нарушение глобата е в максимален размер. За нарушаване разпоредбите на тази наредба от еднолични търговци и юридически лица се налага имуществена санкция до 50 000 лв. При повторно нарушение – имуществена санкция в максимален размер или временно лишаване от правото да се упражнява определена професия или дейност

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене