Преподавател в ЮЗУ оглави Столетницата в Петрич

На извънредна отчетно-изборна конференция подмениха цялото ръководство на БСП н Петрич. Стартира и процес по подмладяване на структурата в южния град. На конференцията днес социалистите утвърдиха нов лидер.

Преподавателят в Югозападния университет в Благоевград Новко Попов оглави Столетницата в Петрич. Досегашната председателка Йорданка Атанасова вероятно няма да се състезава за вота на съпартийците. Атанасова не успя да се справи с управлението в партийната организация, доведена до разлуха, допусна заигравки с други партии. Като потвърждение на жалбите срещу нея пред нацианалната председателка Корнелия Нинова са изключително слабите резултати на парламентарни и местни избори. Именно заради това Нинова и НС на БСП обявиха пълен цикъл за номинации и избор на ръководство. До провеждането на редовната конфереция начело на червените в Петричко е Новко Попов, потвърдиха за Еновина. Спортният преподавател Новко Попов беше председател през годините. Участваше активно и в кампаниите за няколко Народни събрания.

„На заседанието бяха взети редица решения. На първо място – новият общински съвет на БСП да започне подготовка за местните избори и тяхното спечелване. В структурата вече е в ход усилено подмладяване, което повишава надеждите на социалистите в града за възстановяване на организацията и добри изборни резултати. Социалистите в Петрич изразиха пълна подкрепа за курса на ръководството на партията и парламентарната група за неучастие в това корумпирано управление и коалицията на имунитетите, за запазване на мира и срещу предоставянето на оръжия на Украйна. В тази посока беше приета и изрична декларация на БСП – Петрич, коментира водещият конференцията в Петрич Борислав Гуцанов – организационен секретар в НС.

 

“БСП трябва да се променя и обновява, за да е силна. Същевременно трябва да заложим както на подмладяването и мъдростта, така и на вътрешното обединение. Само така – силни и единни ще спечелим местните избори през октомври”, заяви Гуцанов пред социалистите в Петрич.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене