Вандали надраскаха Алеята на възрожденците в Смолян

Пореден акт на вандалщина в Община Смолян. 24 часа след като беше изчистена и облагородена, Алеята на възрожденците в квартал Устово е надраскана. Осквернена е паметта на предците ни. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

„След разговори с представителите на Инициативен комитет „ЗА УСТОВО“, Община Смолян започна облагородяване на площад „Възраждане“ в квартала. Тази седмица наехме фирма, която почисти паметниците на Алеята на възрожденците. 24 часа по-късно една от паметните плочи е надраскана“, изрази възмущението си зам. кметът инж. Мариана Цекова. За този акт на вандализъм Общината е уведомила полицията, която ще вземе отношение по случая.

За пореден път Община Смолян отправя апел към гражданите да спрем тази вандалщина, да бъдем по-бдителни и да сигнализираме за подобни прояви и нарушения. Грижата Смолян да бъде красив и приветлив, чист и подреден град е на всички, не само на общинската администрация. Всички ние носим отговорност към родния ни край и всички плащаме за безхаберието, простотията и вандалщината, проявена от някого, защото, унищожавайки общинската собственост, вандалите унищожават средствата на смолянските данъкоплатци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене