Джони Джоели е хедлайнерът на третото издание на „Пирински рок вечери“ в Банско

Банско се готви за третото издание на „Пирински рок вечери“, съобщиха от общинския пресцентър на официалната фейсбук страница на община Банско. В две поредни вечери – 14 и 15 юли, градът под Тодорка отново ще събере почитатели на рок музиката.

Тази година рок вечерите ще бъдат открити от българската група „HUSS-BAND”, а рок бандата „Хоризонт“ ще изпълни на живо едни от най-обичаните български рок хитове, както и емблематични песни, посочват от община Банско, която е домакин на музикалното събитие.

Програмата включва и изпълнения на младата хард рок група „CALIBERTY”, която ще подгрее публиката с авторски изпълнения. Световната рок звезда Джони Джоели, вокалист на Axel Rudi Pell и Hardline, ще бъде хедлайнер в тазгодишната програма. От община Банско посочват, че Джоели има повече от 40 албума и над 1500 концерта по целия свят. Джони Джоели ще се качи на сцената с една от най-добрите рок групи у нас – “Еридан“.

Група „Еридан“ е позната на публиката в Банско от миналогодишното издание на „Пирински рок вечери“. Фестивалът, който вече се утвърждава като ежегоден, събра на своето второ издание стотици почитатели на рок музиката под открито небе на площад „Никола Вапцаров“ през 2022 г. С това рок музиката показа, че има своето място в града, в който джаз, опера и фолклор отдавна са на почит.

Както БТА писа, звездата на второто издание на „Пирински рок вечери“ бе Рони Ромеро. Очаква се интересът към музикалното събитие тази година да бъде още по-голям. Концертите започват в 20 часа на площад „Никола Вапцаров“, а входът е свободен.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене