Ето какво реши днес Общинския съвет на Банско

На днешното заседание на ОбС Банско, бяха взети следните решения:
– Одобрени бяха средства за закупуването на 2 броя LED екрани с висока резолюция на обща стойност 30 000лева без ДДС. Единият ще бъде поставен на площад “Никола Вапцаров”, на мястото на стария, а вторият ще бъде монтиран на изхода на града към Парк „Пирин“. Екраните ще бъдат с рекламна и информационна цел.
– Одобрен беше ПУП-ПП за трасе за велоалея, която ще започва от края на урбанизираната територия на Банско и ще води до “Пирин голф”. Това е необходим етап, който предшества изготвянето на проект и след това осигуряване на необходимото финансиране.
– Община Банско ще дари на Неврокопската Митрополия поземлен имот с площ 483кв.м., находящ се в с. Места, който е прилежащ към църквата Св. Георги в селото.
– “Спорт Добринище”ООД да предостави за безвъзмездно ползване на ФК “Балкан – Добринище” футболния стадион за срок от 1 година.
– Предоставени бяха парични помощи на нуждаещи се граждани в размер на 4850лева.
– Гласувана бе сумата от 1000лв.на баба Александра Чакърова по случай нейната 100-годишнина.
– Бе приета “Програма за качеството на атмосферния въздух в община Банско за периода 2021-2027г.” По време на сесията, както и на комисиите преди това, бяха поставени важни въпроси относно периода, който обхваща програмата и това, че в нея са залегнали мерки за 2021г. и 2022г. В програмата са заложени редица постоянни мерки, като увеличаване на зелените площи, подобряване на инфраструктурата, стимулирани на енергийната ефективност и др. В същото време, в програмата липсва визията на общинското ръководство по отношение бъдещето на Топлоснабдяване Банско – ще се развива ли и по какъв начин? Ясно е, че оптималното използване на Топлоснабдяване Банско, би подобрило качеството на въздуха. ОбС прие така представената програмата, но отчитайки колко е важно изработването на такава визия, предстои нарочна среща по темата.
– Определени бяха имоти за предоставяне под наем на земеделски стопани, както и на мобилни оператори за разполагане на съобщителни съоръжения.
– В точка “Разни” беше поставени въпроси за становището на Кмета, във връзка с постъпили множество жалби и проведени срещи, относно управлението на СУ “Неофит Рилски”.
Също така се разисква въпроса за поставянето на пътни неравности за ограничаване на скоростта и необходимостта от актуализиране на Генералния план за движение в Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене