Кметът Методи Байкушев: Шанс за Благоевград! Да си пожелаем скоро добри новини

Поради необслужван кредит на собствениците на имотите на Цигарената фабрика в Благоевград те вече преминаха в “ ръцете“ на банката кредитор.

Новината съобщи днес кметът на града Методи Байкшев: „И така, имотите на Цигарената фабрика в Благоевград вече са собственост на държавната “Българска банка за развитие”.
Веднага влязох в контакт с ръководството на банката. Заедно ще търсим варианти за привличани на работодатели, които да отворят производство върху тези имоти. Шанс за Благоевград. Да си пожелаем скоро добри новини“, написа на личната си страница градоначалникът.

Огромните сгради заедно с хиляди декари площ приютяваха през годините над 2000 работника, хиляди семейства от Благоевград, които определяха развитието на местната икономика. След като дружеството, стопанисващо сградите, премина в частни ръце, голяма част от работниците останаха без работа, а икономиката на областния център забуксува сериозно.

Очаква се към този имот да проявят интерес големи компании, които до този момент отказваха да идват в Благоевград поради липса на места за настаняване на голям бизнес.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене