Отлични резултати за ПМГ „Яне Сандански“ от НВО при десетокласниците

Гоцеделчевското училище отново показа класа и може да се похвали с едни от най-високите резултати в област Багоевград

Близо една четвърт от всички общо 129 ученици от випуска са с отличен успех по български език и литература. Сред тях с най-много точки са Йоанна Гюргакова, Гергана Петелова, Димитър Марчев, Милена Белянова, Петър Калинков, Калоян Донков и Марина Маринова. Марина Маринова е сред отличниците на другия задължителен изпит от НВО по математика, където е с пълни 100 точки, а след нея само 25 стотни не достигнаха на Мартин Драгинов да повтори постижението ѝ. Сред учениците с най-високо постижение пък се нареждат още Белгин Мехмед, Димитър Марчев, Ясмин Мурад, Христо Куков и Денислав Хаджиев. Заслужава да се отбележи и големият брой много добри оценки, които също показват доброто ниво на момчетата и момичетата от випуска.

В третото НВО – това Информационни технологии за измерване на дигиталните компетенции резултатът пък е най-добрият, постиган в ПМГ „Яне Сандански“ през годините до момента. Там отново Марина Маринова е сред възпитаниците на училището с най-високи оценки заедно с Елис Шаркова, Силвана Пулева, Димитър Ташков и Ибрахим Мусов.

Не по-малко силни са и постиженията по английски език, където Марина Маринова, Мария Козарева, Анелия Калфова Денис Булгуров и Василена Ярчева са близък до максималния брой от 100 т.

С 94 т. от по немски език пък е Цветан Ковачев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене