В Кюстендил започват проверки дали собствениците на търговски обекти спазват изискването да имат договори с фирми, които да поемат отпадъците им

Проверки за това дали собствениците на търговски обекти в Кюстендил спазват изискването на общината да имат договори с фирми, които да поемат отпадъците им, започват от утре. На фирмите, които нямат такива договори, ще бъдат издавани предупредителни протоколи, а впоследствие – налагани и санкции, съобщи кметът Петър Паунов по време на станалото традиционно отговаряне на въпроси на жители на общината, подавани до кмета чрез общинския сайт или медиите.

За съжаление, едва 1-2 собственици на търговски обекти се съобразяват с тази наредба, която действа от много време. Всички трябва да бъдем отговорни към отпадъците, коментира пред БТА Паунов.

По време на диалога, кметът отговори и на въпроси, свързани с асфалтирането на улици. Той посочи, че това става по график. „Над 600 км са улиците в общината. Като сложим средно по 6 метра ширина, това прави около 3 милиона кв .км площ, за която трябва да се грижим. По цени на държавата това прави около 150 милиона лева, а по цени на общината – около 50 милиона лв., но ние не разполагаме с такива средства и правим това, което е възможно“, коментира още Паунов.

Той отговори и на въпроси във връзка с подобрения в детски заведения, както и по отношение на свободните работни местна в общинската администрация. От думите му стана ясно, че има над 10 свободни позиции за работа в Общината, които са обявени в Бюрото по труда и покани за тях да кандидатстват съответните специалисти.

Инициативата на Паунов за диалог с гражданите чрез поставяне на въпроси и от местните жители за почна през февруари т.г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене