Фестивалът за камерна музика „Неотъпкана пътека“ отново завладява Гоце Делчев и Ковачевица

Фестивалът за камерна музика „Неотъпкана пътека“ отново ще предложи много музика и емоции на жителите и гостите на Ковачевица и Гоце Делчев.

През август ще се проведе юбилейното пето издание на фестивала за камерна музика „Неотъпкана пътека“ .

Началото на фестивала поставя Гала концерт в сградата на Неврокопската света митрополия в град Гоце Делчев, на 3 август /четвъртък/, от 19:00часа .

Официалното откриване на тазгодишния фестивал е от 19:00часа на следващия ден, 4 август в сградата на Читалище „Светлина“ в Ковачевица. Музикалната програма продължава в с. Ковачевица през събота, 5-и август (от 19:00часа) и в неделя, 6- и август(15:00часа).

Тази година в програмата на фестивала е включен и град Пловдив, където на 9 август той ще завърши с концерт в Епископската базилика на Филипопол.

Петото издание на „Неотъпкана пътека“ ще представи световната премиера на нова камерна творба за клавирен квинтет от Добринка Табакова, специална поръчка по случай юбилея на фестивала.

Любителите на красивото музикално изкуство ще могат да се насладят на камерни шедьоври от Брамс, Шонберг и Дохнани, както и по-рядко изпълнявани творби за разнообразни ансамбли и певци от Бърнстейн, Бацевич и Монгoмъри.

За първи път ще гостуват в България световноизвестните музиканти Рандъл Скарлата, баритон (САЩ) и Макс Бейли, виола (Великобритания). Към екипа с вече познатите от предишни издания музиканти ще се включат и Дора Димитрова, цигулка (САЩ/България) и Вяра Шуперлиева, пиано (България/Aвстрия).

Тази година организаторите разширяват програмата „Пътеката е ваша“. В Ковачевица ще гостуват трима млади български композитори – Лора Ал Ахмад, Светлин Христов и Петър Керкелов, които ще напишат нови камерни творби за музикантите на фестивала.
Продължава и образователната програма „Пеещи сърца“ за деца от региона, съобщават още организаторите на фестивала.
За повече информация и билети – www.neo-path.com.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене