Мостът над река Канина, свързващ село Огняново със село Марчево и общинския център Гърмен, е отворен за преминаване на автомобили

Мостът над река Канина в Огняново е готов

Мостът над река Канина, свързващ село Огняново със село Марчево и общинския център Гърмен, е отворен за преминаване на автомобили. Съоръжението е напълно ремонтирано, положена е и нова асфалтова настилка. Остава да се постави маркировката. Най-важното е, че движението по моста е възстановено.

„Оттам минават много местни жители и туристи. Сега вече мостът е сигурен за преминаване. Успяхме да асфалтираме и две улици в селото ни. Добрата инфраструктура е от значение, защото тук посрещаме все повече гости от страната и чужбина”, заяви за Илинден Прес кметът на Огняново – Димитрия Гюрова.

Ремонтът на съоръжението излезе 350 000 лева. От тях 80 000 лева бяха отпуснати целево от държавата, а останалите 270 000 лева са осигурени от бюджета на община Гърмен.

Мостът бе компрометиран и затова се наложи да се ремонтира. Основите на съоръжението бяха напукани и имаше реална опасност то да рухне. Ежедневно по него преминават стотици автомобили и много пешеходци.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене