Стоян Стоев: Да се наложи мораториум върху продажбата на имоти-общинска собственост в Сандански

Групата на общинските съветници от ГЕРБ предлага налагане на мораториум върху продажбата на имоти-общинска собственост на територията на община Сандански. Това съобщи координаторът на партията в курортния град Стоян Стоев. По думите му това се прави след серия от съмнителни сделки, които в последните месеци се гласуват по предложение на кмета Атанас Стоянов и които се случват непосредствено преди местните избори.

“Притеснени сме, че общината финансира явно бюджета и най-вероятно тайно – предизборната кампания на сегашния ни кмет от продажбата на имоти”, обясни Стоян Стоев. Той припомни, че само на последното заседание на Общинския съвет са разгледани и одобрени над 10 подобни сделки. “С обществен натиск спряхме една от най-скандалните от тях – за продажба на имот в парка на Сандански. Методът, по който обаче се действа налага да вземем по-категорични мерки, за да спрем всички опити за злоупотреби с общинска земя”, допълни Стоян Стоев.

“Считаме, че приемането на такъв мораториум ще успокои духовете и ще сложи край на подозренията, че предизборно се разпродава публична собственост в ущърб на общината. Още повече, че в предизборна реалност не се вземат най-правилните решения”, се посочва още в позицията на общинските съветници.

От ГЕРБ – Сандански все пак оставят възможност от Меморандума да бъдат изключени имоти, които са от социално значение за групи граждани и не са от стратегически характер за развитието на общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене