Да бягаме за здраве в „Мечи крос“ 2023-Белица

Под патронажа на кметът на Община Белица Радослав Ревански на 22 юли 2023г./събота/ ще бъде даден старт на шестото издание на Национален любителски крос по планинско бягане „Мечи крос„ 2023 – Белица

Любителският крос по бягане се реализира по проект на Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „ПЛОВДИВ БЯГА”, ПАРК ЗА МЕЧКИ – Белица, единственото в България защитено място, което осигурява шанс за нов живот за спасените кафяви мечки и Народно читалище „Георги Тодоров-1885“. Събитието има състезателен характер, а участието е абсолютно безплатно.

Участниците ще се състезават на две дистанции – на 4 км. / момчета и момичета/ , на 12,70 км. /мъже жени/ с маршрут – от центъра на град Белица до Парка за мечки .
Голямата награда е Купата на кмета, осигурени са и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място за всички възрастови групи. Осигурени са и медали в категория „ най-малък участник“ и „най-възрастен“ участник.
Старт на състезанието – 10.30 ч. пред сградата на общината.

Записване за предстоящо събитие може да направите: Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ на email: maiazvetan @abv.bg тел. 07444/2227 и/или в сайта на Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга”, като се логнете в системата и използвате бутона „Заявка за участие“, който може да откриете при избор на събитието от представения календар.
Всяка година десетки ентусиасти от цяла България присъстват на стартовата линия от различни възрастови групи в Белица. Състезанието е подходящо за всички любители на бягането и здравословния начин на живот. В него участват, както професионални бегачи и любители, така и хора, които с дебюта си поставят началото на своя здравословен и физически активен начин на живот.

Добре дошли в Белица и Парка за мечки !

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене