Над 300 деца в 24 постановки показват артистични умения в театралния фестивал „Талантино“ в Благоевград

Над 300 деца от цялата страна ще вземат участие в юбилейното десето издание на Детския театрален фестивал „Талантино“.
В рамките на три дни Благоевград ще се превърне в сцена за млади таланти, които запленени от магията на театралното изкуство ще покажат своите артистични умения, превъплъщавайки се в различни роли в 24 представления.

Прегледът на театралните школи започва на 16 юни (петък) и ще продължи до 18 юни (неделя).
„Програмата, която сме подготвили за X юбилейно издание на фестивала „Талантино“ е много богата и включва от класически до съвременни произведения. За първи път тази година ще има детско жури, което ще връчи награди в категориите „Най-сладко представление“, „Най-як актьор“ и „Най-яка актриса“. Спектаклите ще се играят на сцената на кукления театър в Младежкия дом и в зрителната зала на Военния клуб в Благоевград. Входът е свободен“, каза на пресконференция Браминир Митов, главен художествен ръководител на ДТ „Проф. Енчо Халачев“, който заедно със Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Благоевград и Гергана Митова, директор на ДТ „Проф. Енчо Халачев“ представиха подробности за очакваното културно събитие.

С постановката „Снежанка и джуджетата“ на 16 юни, от 10.00 часа, домакините от ДТ „Проф. Енчо Халачев“ ще поставят началото на детския театрален фестивал. Официалното откриване на събитието е в петък от 19.30 часа във фоайето на кукления театър, след което следва постановката „Ромео и Жулиета“.
В 21.30 часа в Stage bar „Драмеди Бенд“ ще изнесе концерт.

Победителите в различните категории тази година ще бъдат определени от жури в състав: Теодор Елмазов, Любомир Фърков, Цветан Николов и доц. д-р Милена Анева.
Официалното награждаване на призьорите ще започне в 20.30 часа в неделя, след финалната постановка „Индже“ на „Арт Асоциация „Водолей“ – София.
Организатори на събитието са ДТ „Проф. Енчо Халачев“ и Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене