Планинска спасителна служба с жест на признателност към властта в Разлог

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и зам.-кметовете г-н Иван Гюров и г-жа Фарфарова приеха благодарности от представителите на ПСС и изразиха още един път своята признателност към спасителите от доброволен отряд Разлог, участвали в операция по издирване на хора, след земетресението в Турция тази година.

Община Разлог и Общински съвет – Разлог активно подпомагат дейността на ПСС към БЧК, реализирайки и подкрепяйки различни проекти, насочени към създаването и подобряване условията за работа и оперативност. През годините с помощ от местната власт, бе ремонтирана базата на ПСС при хижа „Яворов“ и се изгради нова такава на Ски писта „Кулиното“.

Подчертавайки значимостта на спасителната дейност, Община Разлог внесе за гласуване до Общински съвет-Разлог и предложение за дарение, в размер на 8 хиляди лева, което ще бъде използвано за закупуване на екипировка и други пособия, необходими на ПСС.
В тази насока Община Разлог продължава и търсенето на възможностите за изграждане на Полигон за кучета спасители, който ще подпомогне обучението и развитието на спасителните кучета в региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене