Яне Янев обвини за тефтерчето „кръгове, недоволни от излизането на ДПС от властта“

photo_verybig_1356230

Яне Янев коментира случилото се с тефтерчето на Филип Златанов от позицията на човек, чието име присъства в прословутия документ. Според него кражбата се преекспонира и в последните дни се наблюдава „масово разтегляне на медийни дъвки” по въпроса.Според него, случаят с тефтерчето на Филип Златанов означава, че България 25 години е една ченгеджийница и само се сменят етюдите. „Кражбата е преднамерена, искат да покажат че Борисов не може да управлява ефективно”, твърди бившият депутат.

Той попита защо следователката, която е получила въпросното тефтерче се е обадила едва 5 дни след като документът е изчезнал. Според него, върху нея е оказан политически натиск и тя трябва да бъде разпитана.

„Инсинуация е, че досъдебното производство се крепи на написаното в тефтерчето, смята Янев. Той е убеден, че ченгета, скрити зад кулисите, се опитват да дестабилизират държавата.

„Кръговете, които са недоволни от това, че ДПС не се спазари с ГЕРБ и са извън властта са извършители на провокацията”, твърди лидерът на РЗС.

Според него, ако ГЕРБ спечели общинските избори догодина, правителството ще изкара целия си мандат. /БЛИЦ/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене