Две области под полицейска блокада, издирват стрелеца от Лисия

94789-speshen-centar-police

Входните артерии към Благоевград откъм българо-македонската граница са блокирани от полицията, която издирваща стрелеца, ранил по обяд днес 66-годишен мъж в село Лисия.

Блокадата е на територията на две области – Благоевградска и Кюстендилска, предаде БГНЕС. Както информирахме, в 12.50 часа днес Венчо В. бе прострелян, след като с още няколко ловци сеели жито за изхранване на дивеча. Инцидентът станал край махала Каймаканска в трудно достъпна пресечена местност. Тъкмо четиримата започнали да сеят, докато трактористът орал нивата досам границата с Македония, се появил Иван С. Той живее в село Боровец, община Кочериново, но е родом от Лисия. Същият се приближил към ловците и ги попитал какво правят приоданци като тях в земите, които са негови.

„Всичко тук е мое“, казал Иван, държейки в ръка пушка. Сеячите-ловци се опитали да го разубедят, че си вършат работата и даже го предупредили докато не никне житото, да не пуска в нивата конете си, които отглеждал тук. „Аха, сетих се, теб трябваше да те гръмна много отдавна“, казал Иван на Венчо и вдигнал пушката. Тя гръмнала. Венчо вдигнал ръка да се предпази с ръка от изстрела, произведен от около 3-4 метра.

Вдигнатата ръка и фактът, че изстрелът бил отблизо и сачмите още не се били пръснали спасили живота на 66-годишния мъж. Снопът сачми попаднал в лакътя на дясната му ръка и го раздробил. След изстрела, произведен според пострадалия с турска пушка, Иван се метнал на оставената наблизо „Лада Нива“ на ловците, чийто ключове били на таблото и изчезнал. Едва два чака и половина след инцидента, към 14.30 часа, простреляният бе приведен в частната болница в Благоевград заради труднодостъпния терен.

Към мястото на инцидента се отправиха служители на Второ РУП-Благоевград, а пътищата при Покровник, Зелен дол, Боровец и Драгодан бяха блокирани от патрули на полицията.

До този час стрелецът не се е появил. Час след стрелбата открадната „Лада“ е забелязана в района на МБАЛ-Благоевград. Така се пусна слух, че стрелецът е задържан. Простреляният пък се уплаши докато бе транспортиран към Благоевград с линейката, че Иван го чака с пушка пред Спешно отделение.

 

Преди десетина години конете на стрелеца подгонили някакво муле на местни хора и го натикали в стръмно дере. Мелезът паднал в дерето, строшил си краката и затова бил убит. Тогава простреляният днес Венчо казал на Иван, да даде едно добиче на тези стри хора, като компенсация за мъртвото им муле, с което си карали дърва. Това вбесило Иван, та затова днес се сетил, че отдавна трябвало да види сметката на Венчо. Стрелецът имал и карабина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене