Подарък- нова линейка за общинската болница в Дупница

photo_verybig_1356230

Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Общинската болница в Дупница „Св.Иван Рилски“ получи нова линейка за спешна медицинска помощ. Тя бе дарена от фармацевтичната компания „Актавис“, а поводът е 60-годишният й юбилей. Водосвет за здраве отслужи архиерейския наместник на дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Линейката е оборудвана със съвременна медицинска техника за оказване на първа помощ при спешни случаи. Автомобилът е високопроходим и разполага с дефибрилатор, канален портативен ЕКГ- апарат, апарат за прецизна интравенозна и артериална микро- и продължителна инфузия.

„Още преди 2 месеца, когато разговаряхме с ръководството на компанията по случай празникът им, се насочихме към помощ за общинската болница. Не че, разбира се, нямаме други нужди в Дупница, но е нормално първо да се обърнем с лице към хората, които спасяват човешкия живот“, коментира кметът на Дупница Методи Чимев, след което връчи ключовете от автомобила на управителя на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ д-р Любомир Таушански. Той от своя страна също благодари за дарението и посочи, че компанията отдавна помага на болницата. Д-р Таушански подари икона с лика на Св. Иван Рилски на представителите на фирмата, които присъстваха на водосвета.

„Имахме огромна нужда от такъв автомобил. Последният купен бе преди повече от 20 години. Тази линейка е високопроходима, което увеличава възможността ни да реагираме светкавично и на труднодостъпни места. Оборудвана е така, както бяхме поискали. Следващата ни цел е да осигурим скенер за общинската болница“, допълни зам.- управителят на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ д-р Крум Бонев.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене