Само общините с актуализирани планове за интеграция на ромите ще могат да кандидатстват за финансиране от ЕС

2obshtini-kandidatstvane-finansirane-es-planove-integracia-romi

Само общините с актуализирани планове за действие за интегриране на ромите и хора живеещи в сходна на ромите ситуация ще могат да кандидатстват за финансиране от ЕС. Това стана ясно днес, на Областен съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, председателстван от Димитър Димитров. До края на декември т.г., актуализираните общински планове трябва да бъдат представени на областния управител, обобщени и изпратени в Националния съвет към Министерски съвет, каза Димитър Димитров.

Особено важно е тясното сътрудничество между държавния сектор и неправителствените организации, въпреки множеството изготвени стратегии и нормативни документи, никой не се самозалъгва, че положението на ромите и други малцинствени групи ще се подобри незабавно. Това е много бавен и труден процес, но началото вече е положено, рамката е готова, заяви на срещата секретарят на Националния съвет Росица Иванова. Тя разясни подробно методическите указания за изготвяне на плановете на присъстващите на срещатапредставители от общините в областта.

Експерт от Министерството на труда и социалната политика разясни възможностите за усвояване на европейски средства, които се дават от разработените приоритетни оси по ОП РЧР от Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти за новия програмен период 2014-2020г.

obshtini-kandidatstvane-finansirane-es-planove-integracia-romi1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене